Terug naar overzicht

Security in Focus en ZIVVER sluiten resellerovereenkomst

Barbara Visser
19 juni 2020 4 minuten

Security in Focus en ZIVVER, producent van software om organisaties veilig te laten communiceren, hebben vandaag bekend gemaakt een resellerovereenkomst te hebben afgesloten. Onder deze overeenkomst wordt Security in Focus verantwoordelijk voor de verkoop, implementatie en technische ondersteuning van ZIVVERs oplossingen aan (semi-) overheidsorganisaties in de Benelux.

Het belang van veilig communiceren

Veilige communicatie staat, juist in het coronatijdperk, bij veel organisaties hoog op de agenda. De risico’s op datalekken, financiële schade en reputatieschade zijn bijvoorbeeld aanzienlijk toegenomen door het werken op afstand.

Met name bij het uitwisselen van gezondheidsinformatie, financiële data of andere gevoelige gegevens is het voorkomen van datalekken van groot belang. Datalekken kunnen leiden tot fraude en afpersing of kunnen grote juridische en politieke consequenties hebben.

Veilige communicatie is een belangrijke en effectieve maatregel om verdere invulling te geven aan de eisen die worden gesteld vanuit de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), de Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO) en de NEN-norm NTA 7516.

Voorkomen van datalekken

ZIVVERs bescherming tegen datalekken is gebaseerd op drie beginselen:

  • Voorkom menselijke fouten
    Menselijke fouten veroorzaken meer dan de helft van alle datalekken. Medewerkers sturen bijvoorbeeld per ongeluk de verkeerde informatie, of sturen informatie aan de verkeerde persoon. ZIVVER kan automatisch gevoelige inhoud in een bericht of bestand herkennen en medewerkers hierop attenderen, waardoor zij zich bewust worden van de risico’s. De software controleert ook of het logisch is om dit type inhoud naar de gekozen ontvanger te sturen.
  • Voorkom toegang door hackers of derden
    Hackers en ongewenste partijen – maar ook Security in Focus en ZIVVER zelf – worden op afstand gehouden door versleuteling en twee-factor-authenticatie. Alleen de verzender en de beoogde ontvanger krijgen toegang tot een bericht en eventuele bijlagen.
  • Maak het mogelijk om berichten in te trekken
    ZIVVER stelt gebruikers in staat om berichten in te trekken, ook als deze berichten al zijn afgeleverd. Hiermee wordt verdere schade voorkomen. In logs wordt bijgehouden wie wanneer toegang tot het bericht had.

Door het toepassen van deze drie beginselen behouden gebruikers de controle vóór, tijdens en na het delen van gevoelige informatie. Triple Safe dus!

Meer informatie over ZIVVER Productsheet downloaden

Laagdrempelige oplossingen

“Als officieel reseller van ZIVVER bieden we laagdrempelige oplossingen voor veilig e-mailen, bestanden delen en videobellen en zorgen we voor een snelle en effectieve implementatie. We hebben jarenlange ervaring op dit gebied,” aldus Remko van der Togt van Security in Focus. “ZIVVER is een belangrijk communicatiemiddel voor (semi-) overheden om de kwaliteit van hun dienstverlening veilig en gebruiksvriendelijk te kunnen maken.”

Over ZIVVER

Rik Goud, CEO van ZIVVER, stelt: “Security in Focus heeft reeds vele jaren ervaring met de producten van ZIVVER. Hun expertise in informatiebeveiliging, gecombineerd met hun bekendheid in de overheidsmarkt maakt Security in Focus bij uitstek geschikt als samenwerkingspartner voor ZIVVER.”

ZIVVER is in 2015 opgericht als platform voor veilige informatie-uitwisseling tussen organisaties. ZIVVER gaat ervan uit dat professionals drie belangrijke behoeften hebben: gebruiksvriendelijkheid, controle en veiligheid. ZIVVER voldoet met zijn product aan deze drie behoeften, die ieder even belangrijk zijn.

Over Security in Focus

Security in Focus is een dochteronderneming van KLANTINFOCUS, dat in 2009 is opgericht om organisaties te helpen met het verbeteren van hun dienstverlening. Security in Focus helpt organisaties met het verbeteren van de kwaliteit van hun privacy en informatiebeveiliging. Lees meer over de oplossingen voor veilige communicatie.

Terug naar overzicht

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Neem contact met mij op

Vul uw gegevens in en wij nemen contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!