Terug naar overzicht

ZIVVER voldoet aan norm NTA 7516 voor veilig communiceren van gezondheidsinformatie

Security in Focus ZIVVER norm NTA7516
Barbara Visser
23 juni 2020 3 minuten

We feliciteren ZIVVER, leverancier van oplossingen voor veilige communicatie, met het behalen van de certificering voor de NTA 7516. ZIVVER is als eerste gecertificeerd voor de nieuwe norm voor veilige ad hoc communicatie van gezondheidsinformatie. De norm NTA 7516 zorgt ervoor dat gevoelige data op een veilige wijze wordt gedeeld en het gebruiksgemak voor medewerkers wordt vergroot.

Privacygevoelige informatie

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), vereist dat er zorgvuldig met privacygevoelige informatie wordt omgegaan, ook als deze wordt gedeeld via e-mail, chat of een portaal. De NTA 7516 maakt duidelijk welke eisen gesteld worden aan veilige communicatieoplossingen.

NTA 7516: veilige communiceren van gezondheidsinformatie

De NTA 7516 is de norm voor veilige ad hoc communicatie van gezondheidsinformatie. Deze norm is opgesteld door de NEN, in opdracht van het ministerie van VWS, het Informatieberaad Zorg en gemeenten. De NTA 7516 geldt voor alle organisaties die gebruikmaken van ad hoc communicatie voor het delen van gezondheidsinformatie, zoals bijvoorbeeld zorgorganisaties en gemeenten. Lees meer over de NTA 7516 en ZIVVER en bekijk het persbericht op de site van ZIVVER.

Webinar Veilig communiceren volgens de NTA 7516

Op donderdag 25 juni organiseert ZIVVER een webinar waarin wordt ingaan op de betekenis van de norm voor organisaties. Ook wordt een checklist gedeeld om je te helpen ervoor te zorgen dat jouw organisatie aan de norm voldoet. Aanmelden kan via ZIVVER:

Webinar

Over Security in Focus

Security in Focus is een dochteronderneming van KLANTINFOCUS, dat in 2009 is opgericht om organisaties te helpen met het verbeteren van hun dienstverlening. Als officieel reseller van ZIVVER bieden we laagdrempelige oplossingen voor veilig e-mailen, bestanden delen en videobellen. We helpen organisaties met het verbeteren van de kwaliteit van hun privacy en informatiebeveiliging. Lees meer over de oplossingen voor veilige communicatie.

Meer informatie over ZIVVER Productsheet downloaden

Terug naar overzicht

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Neem contact met mij op

Vul uw gegevens in en wij nemen contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!